آینده کشاورزی در جهان (خوشه صبا زیر مجموعه هلدینگ صبا میهن)
شرکت هلدینگ صبا میهن در راستای سیاست های کلان اقتصادی و اجتماعـی کشـور و بمنظـور تأمیـن بخشـی از نیازهـای جامـعه و ایـجاد اشتـغـال و تولید با سرمایه گذاری های کلان در زمینه کشت و صنعت فعالیت دارد.محققان و پژوهشگران شرکت کشت و صنعت خوشه صبا (زیر نظر شرکت هلدینگ صبا میهن) در زمینه های مختلف کشاورزی به نکاتی قابل توجهی دست یافتند.به گزارش تیم کشت و صنعت خوشه صبا، در طی تحقیقی با توجه به روند افزایشی تقاضای مواد غذایی تا سال 2050 میلادی، بسیاری برای افزایش بهره برداری از محصولات و مزارع کشاورزی و دامپروری، آینده صنعت کشاورزی را با استفاده از فناوری های نوین اینگونه ترسیم میکنند که:
با وجود تمام مزایایی که فناوری برای تولیدکنندگان و کشاورزان خواهد باشد، منافعی را نیز برای دولت دارد. دگردیسی دیجیتال و توسعه فناوریها در تمامی بخشها از جمله کشاورزی دارای تأثیرات شگرفی است که در ترغیب دولتها در بهکارگیری این فناوری و ابزارها بسیار مؤثر است. از جمله تاثیرات آن میتوان به :
-
کاهش قیمت های محصولات،
-
حفظ منابع محیط زیستی،
-
کاهش نگرانی از کمبود آب و مسائل آن،
-
افزایش صادرات و تولید محصولات اشاره کرد.
جهت بررسی فناوری های لازم الاجرا برای پیاده سازی کشاورزی هوشمند، به مواردی از تکنولوژی های مورد استفاده اشاره میکنیم:
پهپاد:
جهت تهیه تصاویرهوایی که از زمین زراعت و محصولاتش، دام ها و محل نگهداری از محصولات.
روبات:
ماشین هایی که نسبت به فعالیت هایشان طراحی میشوند و عموما میتوان جهت کاشت و برداشت محصول، سم پاشی و کود دهی از آن ها استفاده شد.
حسگر ها:
بخش مهمی از فعالیت های کشاورزی را انجام میدهند و میتواند میزان محصولات برداشت شده، میزان سلامتی دام ها، دمای آب شیلات و … را به سیستم اصلی گزارش داده و دائما در اختیار تیم کنترل کننده قرار دهد.
پلت فرم های آنالیز داده ها و گزارش ها:
در جهت رشد و پیشرفت مسیر صنعت کشاورزی هوشمند نیاز به مجموعه ای از سیستم های قوی جهت بهره وری بیشتر از محصولات کشاورزی و دام پروری نیاز است. با تجزیه و تحلیل های اطلاعات میتوان در زمینه عوامل بیماری زایی و وضعیت بازار و بهترین زمان صادرات نیز دست یافت.
در اختیار گذاشتن و انتقال اطلاعات:
با در نظر داشتن این نکته که بخش بالایی از کشاورزان چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه، از دانش و علوم کشاورزی کمی برخوردارند و آنچه که انجام میدهند اغلب بر اساس تجربیاتشان در سالهای قبل است، برای همین لزوم دسترسی به این اطلاعات به زبانهای مختلف و با شیوههای بصری مانند ویدئو و تصویر میتواند کمک بزرگ در جهت پییشرفت فناوری های صنعت کشاورزی و بالا بردن سطح کیفیت محصولات شود.
برای مثال، با استفاده از فناوریهای موجود و کمک کننده، ماهوارهها و حسگرهایی که در زمین کار گذاشته شدهاند، اطلاعات مرتبط با وضعیت محصولات را میتوان فراهم کرد. این اطلاعات به همراه سوابق و پیشبینیهای وضعیت آبوهوا، پایگاه دادههای مربوط به کشت محصول و تنوع محصولات و حتی اطلاعات مربوط به برنامه کاری، به کشاورز در تصمیمات روزانهاش کمک خواهند کرد. در شکل زیر نمایی کلی از آینده متصور در صنعت کشاورزی و نقش فناوری در هر یک از بخشهای درگیر با آن را مشاهده میکنید.